Paul Spierings wint de tweedaagse enduro in Harfsen

Paul Spierings uit Sint Michielsgestel heeft vorig weekend de tweedaagse ONK Enduro in Harfsen weten te winnen. Ondanks dat hij op de eerste dag een keer hard ten val kwam, wist hij de dag toch op een tweede plaats af te sluiten. Ondanks de vele spierpijn reed hij tijdens de tweede dag constante tijden en slaagde erin om als winnaar van de N2 klasse over de finish te komen.

In de week voor de wedstrijd in Harfsen werd de motor compleet op punt gezet. Hierdoor schoot het trainen er een klein beetje bij in omdat er veel werk aan de winkel was. Paul heeft vanaf juni een nieuwe KTM 450F model 2017 maar door tijdgebrek heeft hij er nog maar weinig mee kunnen trainen. Voor de enduro in Havelte had hij nog maar 800 kilometer met de motor gereden. De rest van de kilometers heeft hij tijdens de enduro in Vorden en tijdens de KTM dag op de teller gezet. De bus had voor aanvang van de wedstrijd in Harfsen een beurt gehad van Car en Bike en dit zorgde ervoor dat ze het hele weekend overal zonder problemen op tijd stonden.

In de voorgaande twee enduro’s in Havelte en Vorden was Paul beide keren op een tweede plaats geeindigd in de N2 klasse. Hij keek dan ook erg uit naar de tweedaagse in Harfsen. Er moesten twee ronden van negentig kilometer afgelegd worden met daarin vier proeven. Het waren hele moeilijke proeven die erg smal waren met veel wortels en snelle paden.

De eerste dag begon redelijk goed maar in de derde proef van de tweede ronde kwam Paul hard ten val. Omdat het lint weggereden was, zag hij niet waar hij af moest draaien. Dit had tot gevolg dat hij hard tegen een stapel hout aan reed. Met wat kneuzingen en schaafwonden kon hij zijn weg hervatten en sloot de eerste dag af op een tweede plaats.

Paul had veel spierpijn overgehouden van zijn valpartij op de eerste dag. Het terrein was op de tweede dag nog meer kapot gereden en lag er verraderlijk bij. Paul had zich voorgenomen om op safe te rijden en de finish te halen. Dit lukte goed en ook zijn tijden waren snel in de proeven, wat resulteerde in een overwinning op de tweede dag.

Aanstaande zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Hellendoorn. Paul zal hier weer zijn uiterste best gaan doen om zo hoog mogelijk te scoren. De rijder uit St. Michielsgestel wil al zijn sponsors, vrienden en in het bijzonder zijn vrouw bedanken voor de steun.

Hastenberg techniek
Spierings allround
Voets stratenmakersbedrijf
Lijssel transport
WVL grondstoffen
Administratie desk
Josjes schoonheidssalon
Promax
TMB design
Twin air
Putoline
Van Kuringen advies
Russische infra

0

Start typing and press Enter to search