Paul Spierings behaalt bewogen tweede plaats in het ONK Enduro in Hellendoorn

Paul Spierings uit St. Michielsgestel is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op een tweede plaats geeindigd in de N2 klasse. Het was een bewogen dag want door een valpartij in de eerste ronde verloor hij zijn kenteken en remlicht. Het kenteken werd gevonden, zou naar voren worden gebracht maar helaas was dit niet het geval. Gelukkig had Paul bij de finish wel zijn remlicht weer op de motor zitten zodat hij de belangrijke punten van zijn tweede plaats gewoon mocht behouden.

De temperaturen waren niet hoog en dit zorgde ervoor dat het een koude dag was. De organisatie had drie mooie proeven uitgezet waarvan de eerste proef was uitgezet in een stukje bos met daar aan vast een maisland. De tweede proef was het beruchte zandgat waar Paul erg van genoot. De derde proef liep voor een deel door het bos en over de crossbaan van Hellendoorn. Paul heeft het in de bosproeven regelmatig moeilijk om zijn evenwicht te behouden en daardoor is zijn snelheid ook lager dan vroeger het geval was.

De rijder uit St. Michielsgestel werkte een sterke enduro af en wist als tweede over de finish te komen. Wel kwam hij in de derde proef van de eerste ronde in de problemen want bij een valpartij verloor hij zijn verlichting en kenteken. Gelukkig werd dit door een fotograaf van het East Brabant team teruggevonden. Omdat zij alleen een fiets bij zag had, besloot ze om de spullen aan iemand anders mee te geven die met een auto terug naar voren ging. Helaas is het kenteken van Paul nooit aangekomen en dit had tot gevolg dat er een protest tegen hem werd aangetekend. Gelukkig kwam Paul wel met zijn remlicht over de finish en dit is reglementair voldoende om je punten te behouden.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Paul aan de leiding in de tussenstand om het Nederlands Kampioenschap N2 en heeft een voorsprong van 13 punten op de tweede man. Aanstaande zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Zelhem.

0

Start typing and press Enter to search