Solide tweede plaats voor Paul Spierings in het ONK Enduro in Zelhem

Paul Spierings van MXPS is in de zevende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem op een tweede plaats geeindigd. Spierings reed een solide wedstrijd en nam geen onnodige risico’s. Toch kwam hij nog dicht in de buurt van de zege maar moest uiteindelijk met een verschil van vijf seconden op de winnaar genoegen nemen met een tweede plaats in de N2 klasse.

Op de drie mooi uitgezette proeven had Paul zijn ritme gelijk goed gevonden. Wel reed hij op safe omdat het behoorlijk nat was en hij geen grote risico’s wilde nemen met het oog op de Nederlandse titel. Toch was hij gedurende de dag flink in de strijd om de eindzege maar kwam uiteindelijk vijf seconden tekort om te kunnen winnen en sloot de dag tevreden als tweede af.

‘’In de derde proef ben ik een aantal keren opgehouden omdat ik hier andere rijders achterop kwam. We moesten deze twee keer per ronde rijden. Dit heeft mij kostbare tijd gekost maar ik denk dat iedereen hier wel mee te maken heeft gehad’’, aldus Paul Spierings na de wedstrijd.

Met alleen de kampioensrit op 2 en 3 december in Holten nog te gaan, blijft Paul aan de leiding staan in de tussenstand en heeft een voorsprong van tien punten op de tweede man. In de komende weken zal hij hard door blijven trainen om goed voorbereid aan de start te komen in Holten.

Paul wil al zijn sponsoren en het East Brabant team bedanken voor de ondersteuning in Zelhem.

0

Start typing and press Enter to search