Paul Spierings pakt de Nederlandse Endurotitel in de N2 klasse

Paul Spierings van MXPS is in Holten Nederlands Kampioen Enduro N2 geworden. De rijder uit St. Michielsgestel werkte twee gecontroleerde dagen af en wist zowel op vrijdag als zaterdag op een tweede plaats over de finish te komen.

Hiermee hield hij voldoende punten over om zich als kampioen te kronen.

Voor aanvang van de kampioensrit is er door van Lijssel Transport en WVL een nieuwe Hastenberg KTM 450F ter beschikking gesteld. Dankzij de steun van alle sponsoren: TMB MX Design, Promax Racing, Haan Wheels, HGS Racing, Twin Air, TMV, Super B en Putoline Oil stond er een super geprepareerde machine waarop Paul op jacht kon gaan naar de Nederlandse titel. Voor aanvang van de wedstrijd bedroeg zijn voorsprong tien punten op de tweede man en dit betekende dat een tweede en een derde plaats voldoende zouden zijn voor de titel.

Samen met Peter Huijbregts en Wesley Pittens werden op donderdag de proeven verkent. De organisatie had vier gevarieerde proeven uitgezet met bos, landbouw, asfalt en een klein beetje extreem.

Op de eerste dag was het koud maar Paul reed op gecontroleerde wijze naar een tweede plaats. Tijdens de tweede dag was het nog kouder en werden de proeven andersom gereden. Paul had het goed naar zijn zin op de KTM 450 en wist opnieuw als tweede binnen te komen. Dit was voldoende om zijn eerste Nederlandse titel in de endurosport in de wacht te slepen.

Net zoals bij alle andere wedstrijden had het tankteam East Brabant alles tot in de puntjes geregeld en met een hapje en een drankje werd het seizoen met veel gezelligheid afgesloten. In 2017 zal Paul de overstap maken naar de inters en zal van start gaan in de E2 klasse.

Paul wil graag al zijn sponsors, vrienden, tankteam East Brabant, zijn lieve vrouw en kinderen en vooral zijn vader en schoonvader bedanken voor alle zorgen. Ook wil hij een dankwoord uitbrengen naar Arno van den Brink van Motocrossplanet.nl voor al zijn persberichten en het maken van zijn nieuwe website: www.mxps.nl.

Ook is Paul al zijn opdrachtgevers van de afgelopen periode erg dankbaar en dan in het bijzonder van Mouwrik aannemersbedrijf en wegenbouw uit Waardenburg. Tot slot wil hij iedereen van fijne feestdagen en een eerlijk en sportief 2017 toewensen.

0

Start typing and press Enter to search