Blessure update Paul Spierings

Enkele weken geleden vernamen wij van Paul Spierings dat hij na afloop van de Serres Rally pijnklachten overhield in onder andere zijn arm.

Hiervoor is hij op bezoek geweest bij dokter Konijnenberg die naar aanleiding van het consult enkele onderzoeken had ingepland.

Op 20 september heeft Paul de onderzoeken ondergaan en de uitslagen zijn ondertussen binnen en besproken. Gelukkig zijn er bij de scan geen breuken geconstateerd en verder waren er ook geen spierscheuringen te vinden. “Dat was fijn nieuws, vooral na de nekbreuk in 2004, echter hadden we toen nog steeds geen verklaring voor de zeurende pijn in mijn arm en het zware gevoel in mijn rug,” aldus Spierings.

Wel waren erop de MRI scan sporen van slijtage te zien, deze slijtage zorgde ervoor dat er druk op de schijven was gekomen. Daarnaast staat de C7 wervel, één van de nekwervels, scheef waardoor deze een zenuw bekneld. Hiervoor is Paul doorverwezen naar de neuroloog en daarvoor bleek geen operatie nodig te zijn.

Paul begint nu aan mensendieck therapie, bij deze vorm van therapie moet de patiënt veel oefeningen doen en dit slaat goed aan. Driemaal per dag werkt de rijder uit St. Michielsgestel zijn intensieve oefenschema af en hier boekt hij nu al zo’n grote progressie mee dat de pijnklachten zo goed als verdwenen zijn. “In de nachten word ik niet meer wakker van de pijn, dat is heel erg fijn. Daarnaast kijk ik heel erg positief aan tegen de therapie en werk ik keihard voor een goed herstel,” aldus een strijdlustige Paul.

Aanstaande zaterdag zal Paul van start gaan in de eerste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Bergeijk.

0

Start typing and press Enter to search