Paul Spierings begint het ONK Enduro in de top vijf in Bergeijk

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft een sterk begin gemaakt aan het Open Nederlands Kampioenschap Enduro.

Afgelopen zaterdag ging het kampioenschap van start in Bergeijk en met vier mooi uitgezette proeven, konden de rijders het beste van zichzelf tonen.

De door Aelbers personeel ondersteunde rijder begon gedreven aan de dag. Ondanks dat het bij de start van de wedstrijd regende, waren de omstandigheden goed en kon Paul zich volledig op het rijden concentreren. De hele dag reed hij constant en dit zorgde ervoor dat hij goede tijden neer wist te zetten in de proeven. Wel begon het vanwege zijn blessure naarmate de wedstrijd stroever te gaan. Vooral in de derde proef, waar een heel lang knippenpad in zat, was het afzien voor Paul. Ondanks dat de top vier nog een maatje te groot waren, sloot hij de dag af op een verdienstelijke vijfde plaats.

Commentaar Paul Spierings: ‘’Dit is een mooi begin van het Open Nederlands Kampioenschap. Ik heb gedurende de dag weinig mee gemaakt maar ik heb wel gemerkt dat mijn blessure nog niet 100 procent genezen is. Dit speelde mij vooral in de slotfase parten. In de laatste ronde heb ik diep moeten gaan maar het is gelukt en ik ben heel tevreden met mijn vijfde plaats. Gedurende de dag ben ik bijgestaan door William Gerritsen, die het spel goed kent. Dankzij hem kon ik goed voorbereid de proeven in en ik ben hem daar zeer dankbaar voor.’’

Paul heeft nu drie weken vrij alvorens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma staat in Vorden. Paul kan in deze periode rustig aan zijn herstel werken zodat hij hopelijk weer volledig fit aan de start kan komen.

Daguitslag ONK Enduro E2:
1 Thierry Pittens
2 Wesley Pittens
3 Hans Vogels
4 Jilani Cambre
5 Paul Spierings

0

Start typing and press Enter to search