Paul Spierings finisht net buiten de top tien in ONK Enduro in Hellendoorn

Paul Spierings van Dakarteam Spierings is in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn net buiten de top tien geeindigd.

Spierings kende door een verkeerde afstelling van de motor een moeilijke eerste ronde waarin hij kostbare tijd verloor. Later op de dag herpakte hij zichzelf en wist hij goede tijden neer te zetten in de proeven. Toen aan het einde van de dag de tijden bij elkaar werden opgeteld, kwam de door Aelbers personeel ondersteunde rijder als elfde uit de bus in de E2 klasse.

De enduro van Hellendoorn staat bekend om haar mooie proeven. Helaas liep het voor Paul niet zoals gepland. Omdat zijn motor te hard stationair liep, kon hij zijn motor niet goed aan de grond houden bij het insturen van de bochten. Dit had in de tweede ronde een valpartij tot gevolg, wat hem kostbare tijd kostte.

Toen hij het probleem tijdens de tankstop had verholpen begon het rijden lekker te gaan. Over zijn rijden was Spierings aardig tevreden omdat zijn tijden in de meeste gevallen goed waren voor een plaats in de top zeven. Omdat hij in de eerste ronde natuurlijk wat tijd had verloren, moest hij in de uitslag genoegen nemen met een elfde plaats.

Er staat Paul aankomende week een drukke week te wachten want hij moet alles klaar maken voor de Pre Proloog op zondag 5 november in Valkenswaard. Paul kan hier op uitnodiging van de organisatie komen staan omdat hij in 2019 deel gaat nemen aan de Dakar Rally. Maar voordat het op zondag zover is, komt hij op zaterdag eerst nog aan de start bij de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem.

Daguitslag ONK Enduro Hellendoorn E2:
1 Thierry Pittens
2 Hans Vogels
3 Wesley Pittens
4 Ceriel Klein Kromhof
5 Robin Nijkamp
11 Paul Spierings

0

Start typing and press Enter to search