Mechanische pech dwingt Paul Spierings tot opgave in ONK Enduro in Zelhem

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap enduro in Zelhem tegenslag gekend.

Nadat hij al vrij snel in de wedstrijd problemen ondervond met zijn motor heeft hij noodgedwongen op moeten geven en bleef daardoor puntloos.

De organisatie had drie mooie afwisselende proeven uitgezet. Nadat de eerste proef zich afspeelde op het crosscircuit van Halle was de tweede proef een spectaculaire proef met meerdere spannende elementen en de derde proef werd verreden op een grasland en door het bos.

Paul begon vol goede moed aan de wedstrijd en had enorm veel zin in de prachtige proeven. Helaas kreeg hij in de tweede ronde problemen met zijn motor omdat deze begon in te houden. Dit was zeer gevaarlijk, aangezien de snelheden erg hoog lagen in Zelhem. Hierdoor zat er voor Paul niets anders op dan opgeven. “Ik heb het nog één proef geprobeerd maar dat was niet te doen, nu snel alles klaar maken en volgende week weer nieuwe ronden, nieuwe kansen,” aldus Paul.

De vijfde wedstrijd meetellend voor het Open Nederlands Kampioenschap Enduro, wordt volgende week verreden in het Gelderse Harfsen.

Foto: Erik Reuterink

0

Start typing and press Enter to search