Paul Spierings derde op tweede dag Portugees Rally Kampioenschap

Paul Spierings van Dakarteam Spierings is op de tweede dag van het Portugees Rally Kampioenschap op een derde plaats geeindigd. Het was een leerzame route voor Paul die bestond uit 125 kilometer met veel zand en rode modder grond. ‘’Je kent dat wel van die vette klei waarbij het zo is als je gas geeft je blijft staan en als je remt glijd je door,’’ waren de woorden van Spierings na de finish.

Het zand was erg verraderlijk met daaronder wortels die je niet zag maar wel voelde. Ook stond er door de vele regen veel water. Omdat je deze dagen ook in de Dakar Rally tegen komt, was dit voor Paul een goede training. Ook de roadbook steun plaat die gemaakt is door gereedschapmakerij Timmerman heeft goede bescherming geboden aan de apparatuur van Rally Dash. Wel is de roadbook kop iets zwaarder maar het is iets nieuws en veel steviger. Daarbij kan het tegen een stootje wat in een rally ook zeer belangrijk is.

Het verschil met de winnaar was op de finish uiteindelijk 3 minuten en 55 seconden. Omdat Paul op de eerste dag zevende was geworden, eindigde hij in het eindklassement op een zesde plaats.

‘’Ik heb veel geleerd en kijk tevreden terug op deze wedstrijd. Ik ga me nu voorbereiden op de Abu Dhabi Rally.’’

Paul wil de volgende mensen bedanken die dit voor hem hebben mogelijk gemaakt:

-Clint van Wim Motors Academy voor de tips en natuurlijk de trainingsdagen vooraf aan de rally
-Aelbers flexibel personeel samen met de flex factory groep
-Gereedschapmakerij Timmerman
-Rally dash
-HT rally raid
-Hastenberg techniek
-Jopa MX
-Promax Racing
-HGS exhaust
-Van Wylick reflectoren
-Cornelissen aannemersbedrijf zeeland
-TMV motocycle parts
-Twin air
-Van Lijssel transport den Bosch
-Reijnders transport Boxtel

0

Start typing and press Enter to search