Paul Spierings proeft aan Abu Dhabi Desert Challenge

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft vandaag al een klein beetje mogen proeven aan de Abu Dhabi Desert Challenge. Er stond een simpele proloog op het programma waarin Spierings alvast een klein beetje gevoel met de motor op kon doen.

Op vrijdagmiddag heeft Paul vanaf 15:00 uur t/m 17:00 uur doorgebracht in de duinen om alles naar zijn wensen af te stellen. Aangezien de motor waar hij nu mee rijdt, tien centimeter langer is dan zijn enduromotor, moest Paul hier eerst even aan wennen. Het insturen is iets lastiger dan bij een normale enduromotor. Paul was dan ook blij dat hij gisteren nog even heeft kunnen rijden zodat hij vandaag met een goed gevoel op pad kon om de proloog te rijden.

De proloog bestond uit een ronde over het Yas Marina Formule 1 circuit, wat eigenlijk niet veel voorstelde. Morgen gaat de rally pas echt van start met een verbindingsroute van 108 kilometer en een proef met een totale lengte van 418 kilometer. Paul is er klaar voor en zal om 07:30 uur vertrekken om zijn start om 09:46 uur te maken.

Commentaar Paul Spierings: ‘’Na een uur in de duinen te hebben gereden, voelde het alsof ik het al jaren heb gedaan. Niets ging echt verkeerd, al moest ik de motor wel twee keer uitgraven maar dit kan beter tijdens het testen gebeuren dan in de etappes. Ik wil vooral Aelbers personeel en de Flex Factoy bedanken dat deze droom waarheid kan worden. Verder wil ik Rally Maniacs bedanken voor alle foto’s, Motocrossplanet voor alle teksten en natuurlijk al mijn sponsoren.’’

Klik op de volgende link om een interview met Paul in Abu Dhabi te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=6aV7yvjqG6w

0

Start typing and press Enter to search