Paul Spierings brengt Abu Dhabi Rally tot een goed einde en verzekerd zich van deelname aan de Dakar Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft de Abu Dhabi Rally tot een goede einde weten te brengen. In de laatste etappe wist de rijder uit St. Michielsgestel zijn beste resultaat van de rally neer te zetten en werd vijftiende. Omdat Paul deze rally op een goede manier af heeft weten te sluiten, heeft hij zich verzekerd van deelname aan de Dakar Rally van 2019.
Op woensdag was het gigantisch heet en met temperaturen rond de 47 graden was het afzien. Paul probeerde zijn energie te sparen maar kreeg na zo’n 60 kilometer een tegenslag voor de kiezen. Zijn uitlaat raakte los welke hij met spanbanden aan elkaar vast heeft gemaakt. Toen rond kilometer 132 de tankstop kwam, heeft zijn monteur de uitlaat nog anders bevestigt maar toch kon Spierings hierdoor niet meer helemaal voluit gaan. In de laatste 112 kilometer vanaf de tankstop naar de finish besloot hij om geen onnodige risico’s meer te nemen maar toch kwam hij nog flink in de problemen.
‘’Ik reed over een duin die weg zakte waardoor ik onder in de kom van de duin kwam te rijden. Ik heb van alles geprobeerd maar kreeg mijn motor er niet meer uit. Na 15 minuten kreeg ik hulp van een ervaren Australier die in drie worpen de motor bovenop de duin zette. Ik heb vandaag veel geleerd en ik ben blij dat ik aan de finish ben gekomen,’’ vertelt een vermoeide Spierings.
Vandaag stond de laatste etappe op het programma. Er werd door middel van een massa start aan de etappe begonnen. Tussen de eerste en tweede groep zat vijftien minuten. Paul werkte een sterke dag af waarin hij bekeken reed. Door het stof heeft hij een gat laten vallen zodat hij weer meer zicht kreeg. Uiteindelijk kwam hij als vijftiende binnen, op 17:40 min van winnaar Matthias Walkner. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat hij in de etappe slechts 2 minuten en 40 seconden heeft verloren. ‘’Ik kon nu precies zien hoe je moet rijden in de duinen, het wiel is tenslotte al uitgevonden.’’
Paul kan terug blikken op een geslaagde rally waarin hij zich heeft verzekerd van deelname aan de Dakar Rally 2019.
‘’Ik wil iedereen bedanken die dit voor mij hebben mogelijk gemaakt:
-HT Rally Raid
-Aelbers flexibel personeel
-Flexfactory
-Gereedschapmakerij Timmerman
-Rally dash
-HT rally raid
-Hastenberg techniek
-Jopa MX
-Promax Racing
-HGS exhaust systems
-Van Wylick reflectoren
-Cornelissen aannemersbedrijf zeeland
-TMV motocycle parts
-Twin air
-Van Lijssel transport Den Bosch
-Rallymaniacs’’.
0

Start typing and press Enter to search