Paul Spierings loopt gebroken ruggenwervel op in Abu Dhabi Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft vorige week in de Abu Dhabi Rally een flinke dosis wilskracht getoond.

Tijdens de eerste etappe sprong hij te ver van een duin en liep hierbij een rugblessure op. ‘’Achteraf blijkt dat ik hierbij een ruggenwervel heb gebroken. Ik was na de valpartij ook gelijk duizelig en heb er zelfs over nagedacht om de rally te verlaten. Toch ben ik verder gegaan omdat ik de stempel die recht geeft op deelname aan de Dakar Rally wilde hebben.’’

Omdat alles rondom zijn ruggenwervel aangespannen stond, heeft hij zijn weg toch verder kunnen zetten en is hij erin geslaagd om de finish te halen. Wel moest Spierings gedurende de rally een tandje lager zingen dan normaal maar hij had maar 1 doel en dat was de stempel halen. ‘’Na de valpartij kon ik niet meer voluit rijden. De hele tijd voelde ik een lichte pijn in mijn rug maar op zich was het goed te verdragen. Na de rally merkte ik al snel dat de pijn heviger werd.’’

Bij thuiskomst in St. Michielsgestel heeft Paul een aantal dagen rustig aangedaan zodat zijn rug kon ontspannen. Maar hoe rustiger hij het aan ging doen des te meer pijn kreeg hij in zijn rug. ‘’Ik heb een paar dagen rust genomen en veel tijd op de bank doorgebracht. Omdat mijn rug toen meer kon ontspannen, kreeg mijn ruggenwervel meer ruimte omdat alles eromheen minder strak begon te staan. Op een gegeven moment kon ik het speelgoed van mijn zoon nog niet eens meer optillen waardoor het voor mij tijd werd om naar de dokter te gaan.’’

Deze week heeft Spierings twee artsen bezocht en zijn er scans van zijn rug gemaakt. Hierbij is geconstateerd dat hij een ruggenwervel heeft gebroken, wat met rust zal moeten genezen. De door Aelbers personeel ondersteunde rijder zal hierdoor minimaal zes weken buiten de strijd zijn. ‘’Voor mij is dit toch een domper. Volgende week is de Merzouga Rally en ik had er veel zin in om hier aan mee te doen maar op dit moment moeten we verstandig zijn. Ik ga eerst mijn rug goed laten herstellen zodat ik daarna zonder pijn mijn trainingen kan hervatten.’’

Paul heeft de stempel die recht geeft op deelname aan de Dakar Rally binnen. Hij heeft dus de tijd om goed te herstellen en zich daarna volledig te richten op de voorbereiding op de Dakar Rally!

0

Start typing and press Enter to search