Paul Spierings in de top tien op eerste dag Portugees Rally kampioenschap

Paul Spierings van Dakarteam Spierings is op de eerste dag van het Portugees Rally kampioenschap in de top tien geeindigd. Spierings startte in de ochtend als vierde en zat hierbij gelijk tussen de snelle mannen. ‘’Ik heb een zo hoog mogelijk tempo gereden op het traject, wat veelal uit stenen en klimmetjes bestond. Dit is iets waarop ik nog veel kan leren maar ik heb me uiterste best gedaan en ben als negende binnen gekomen. Ook had ik vandaag wat last van mijn rugspieren aangezien ik door mijn blessure acht weken niet met de motor heb kunnen trainen,’’ vertelt Paul.

Op de stenen ging het wel twee keer mis voor de rijder uit St. Michielsgestel waarbij er toch een keer een koppelingshendel sneuvelde. ‘’Ik heb deze snel gewisseld zodat alles weer stond zoals het zou moeten zijn. Door veel over de stenen te rijden, krijg je er steeds meer vertrouwen in. Het kan nog beter maar vandaag heb ik al flink wat progressie geboekt.’’

Morgen staat er voor Paul nog een dag van 150 kilometer op het programma en over drie weken zal hij weer richting Portugal trekken om hier goede trainingen af te werken. ‘’Het navigeren is geweldig hier, daar steek ik echt veel van op. Gelukkig bestaat de Dakar Rally in 2019 uit iets meer zand dan ze hier hebben, ik kijk er nu al uit,’’ vertelt de door Aelbers personeelsdiensten ondersteunde rijder.

Uitslag dag 1 Portugees Rally Kampioenschap:
1 Paolo Goncalves
2 Mario Patrao
3 Fausto Mota
4 Wesley Pittens
5 Fernando Sousa JR
9 Paul Spierings

0

Start typing and press Enter to search