Paul Spierings zet voorbereiding op Dakar Rally verder in Portugees Roadbook kampioenschap

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft zijn voorbereiding op de Dakar Rally het afgelopen weekend verder gezet door deel te nemen aan de derde wedstrijd om het Portugees Roadbook Kampioenschap in Macau, op 150 kilometer van Lissabon.

Op vrijdag was de keuring van de motor en was er een briefing over het roadbook. De organisatie gaf al aan dat het een technische route was over 206 kilometer met daarin vele waypoints verwerkt. Toen de eerste dag begon had Paul in de eerste dertig kilometer veel moeite met de gladde ondergrond. Een dun laagje stof op de harde ondergrond zorgde ervoor dat het super glad was. Ook op de smalle bergpassen was het tricky. Door het stof was het zicht beperkt en dit was zeer verraderlijk.

Wel begon het rijden steeds beter te gaan maar bij kilometer 82 maakte hij een grote navigatiefout. Dit had tot gevolg dat hij zo’n tien kilometer rondjes heeft gereden. Paul heeft hier geleerd dat hij de volgende keer gewoon een puntje verder terug rijdt. Hierbij ging veel tijd verloren waardoor hij op 51 minuten van de winnaar over de finish kwam.

Op zondag liep de etappe over 150 kilometer. Het was opnieuw technisch maar wel wat sneller. Gelijk had hij een goed ritme en kon mooi doorrijden om het gat op zijn voorgangers te dichten. Dit was een perfecte dag voor Paul waarbij hij op slechts 11 minuten van de ervaren Portugese rijders binnen kwam. Gezien de omstandigheden was dit een goede prestatie van de rijder uit St. Michielsgestel.

Paul wil de onderstaande bedrijven voor het mogelijk maken van deze rally:

  • Aelbers flexibel personeel
  • Flexfactory
  • Wim motors academy
  • Ronald motor Transport

En alle sponsors op www.dakarteamspierings.nl/sponsors

0

Start typing and press Enter to search