Paul Spierings op het podium tijdens de Serres Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings is tijdens de Serres Rally in Griekenland op een derde plaats geëindigd in klasse drie. Na een stroef begin in de proloog wist de Husqvarna rijder zich te herpakken met een podiumplaats als beloning. Hiermee verbeterde hij zich twee plaatsen ten opzichte van zijn uitslag in 2017.

De Husqvarna-rijder begon de rally met een elfde plaats in de proloog. “Ik was er met mijn hoofd niet helemaal bij en heb het een en ander meegemaakt. Zo gingen mijn achterwiellagers kapot, maar dat mag de pret niet drukken want ik mag gewoon als elfde starten. Daarnaast heb ik een aantal weken niet op de motor gezeten en moest ik even wennen en gevoel krijgen met de motor vooral omdat het hier erg glad is,” aldus Paul na afloop.

Tijdens de eerste officiële etappe op de tweede dag liet Paul zich van zijn beste kant zien. Ondanks een schuiver halverwege wist hij als vierde over de finish te komen. “Na de schuiver had ik het behang eraf en lag het roadbook ongeveer op mijn achterspatbord,” aldus een goedlachse Husqvarna-rijder “gelukkig waren we toen dicht bij de servicepost waar we alles konden herstellen.”

De derde dag bestond uit 400 kilometer met drie specials en ook op die dag reed Paul Sterk. Nadat hij als vierde mocht starten wist hij de dag als derde af te sluiten. “In de eerste special heb ik niemand gezien tot ik op het eind twee jongens in kon halen. Hierna lag ik tweede, dit heb ik lang vol gehouden tot Wesley Pittens mij in de tweede special na de tankstop voorbij kwam. Hierna heb ik lange tijd achter hem aangereden. Op een gegeven moment was ik hem even kwijt tot ik in het dal een koplamp zag, daar stond Wesley waarna hij mij de weg wees. Daarna hebben we samen het goede pad gezocht en zijn we samen verder gereden. Met vier ogen zie je meer dan met twee.”

Tijdens de vierde dag moest Paul ietwat tijd inleveren op Wesley Pittens maar wist hij zijn plaats in het algemeen klassement wel te verstevigen. Een resultaat waar de rijder uit het Spierings Dakar Team alleen maar tevreden mee kon zijn. En dit gaf vertrouwen voor de vijfde etappe, de marathon etappe. Na een spectaculaire verbindingsroute begonnen de rijders aan de zware etappe. Na een snelle etappe waarin de verschillen kwamen wist Paul als derde over de finish te komen. In eerste instantie kreeg hij na afloop een tijdstraf van tien minuten maar deze werd uiteindelijk terug gedraaid. Ondanks het goede resultaat had Paul nog wel een angstig moment in deze etappe. “Op een gegeven moment kom ik de bocht door, op een weg waar nooit iemand rijd, en opeens kwam daar een busje recht op me af. Toen had ik mijn hart wel in de keel maar gelukkig liep het goed af.”

In de zesde etappe werden de coureurs getrakteerd op 280 kilometer. Nadat Paul in het begin fout reed ging hij terug waarna hij al zijn collega’s tegen kwam. Vervolgens begon hij opnieuw aan zijn wedstrijd. Na de tankstop kwam Paul opnieuw achter Wesley Pittens te rijden. Waarna ze als in een “cross wedstrijd” achter de concurrentie aangingen. Dit leverde de Nederlandse tandem een gedeelde tweede tijd op.

In de slotetappe wist Paul zijn hoofd koel te houden waardoor hij zijn podiumplaats veilig stelde. “In deze rally heb ik veel geleerd, vooral qua navigeren. Het rijden kan ik wel maar ook dit moet ik leren, daarnaast is mij altijd geleerd dat je niet harder kunt rijden dan je kunt lezen en daar heb ik ook weer stappen in gemaakt. Een goede ervaring en een prachtig resultaat,” aldus een zeer tevreden Paul Spierings.

0

Start typing and press Enter to search