Paul Spierings rond navigatietraining voor Dakar Rally op positieve wijze af in Portugal

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft zijn laatste trainingsweekend voor de Dakar Rally erop zitten. De rijder uit St. Michielsgestel kwam aan de start in de laatste wedstrijd om het Portugees rally kampioenschap en wist dit kampioenschap uiteindelijk als zevende af te sluiten.

Op de eerste dag stond er een route over 303 kilometer op het programma. Het af te leggen traject liep over snelle paden, afgewisseld met korte stukken. ‘’Het was een mooie route maar helaas zaten er in het roadbook een aantal plaatjes die niet 100 procent klopten,’’ vertelt Paul.

De rijder uit St. Michielsgestel kwam na 140 kilometer de kopgroep tegen die de weg aan het zoeken waren. Het oog van Paul viel gelijk op een klein smal paadje omhoog. Deze was verstopt onder de bladeren en omgevallen boompjes. ‘’Ik ben dit paadje ingegaan en werd door de andere rijders gevolgd. Na zo’n vijf kilometer controleerde ik de weg en minderde vaart. Hierdoor kwamen er gelijk twee voorbij maar dit had tot gevolg dat ik bij het uitkomen van de volgende bocht hard werd geraakt op mijn pols door een rondvliegende steen.’’

Paul dacht aan het ergste maar na een stop van vijftien minuten zette hij zijn weg verder. Gelukkig haalde hij zonder de problemen de finish en wist dat er niets gebroken was.

Op zondagochtend stond Paul met een stijve en pijnlijke pols op. Paul werkte een gecontroleerde dag af en reed rustig naar de finish. In de eindstand van het Portugees rallykampioenschap is Paul op een mooie zevende plaats geeindigd waarvan hij de beste niet Portugees is. ‘’Ik heb hier veel geleerd met het navigeren en hiervoor waren we hier natuurlijk ook. Daarnaast heb ik veel geleerd over het rijden in de bergen op de harde ondergrond met stenen. Ik wil mijn vrouw en kinderen bedanken voor alles wat ze voor mij doen maar ook Wim en Clint de Cramer van Wim Motors Academy in Portugal. Ook een woord van dank naar Dick van Culemborg van DVC beregeningen bv die dit samen met Aelbers flexbiel personeel heeft mogelijk gemaakt in combinatie met al mijn andere sponsors.

0

Start typing and press Enter to search