‘Zware etappe’ viel Paul Spierings mee

Na de klapper die Paul Spierings maakte in de zesde etappe stond hij een beetje beurs aan de start van de zevende rit van de Dakar Rally: een special stage van 331 km. Na afloop daarvan was hij dan ook blij dat hij de dag goed door was gekomen. Meer dan goed zelfs: Spierings kwam als snelste Nederlander aan de finish op de 37ste plaats.

Spierings had zich na afloop van de zesde etappe bij de teamarts van Team De Rooy laten behandelen aan zijn verwondingen. Zo werd zijn verdraaide knie strak ingetapet, zodat hij er zo min mogelijk last van had. “De eerste 100 km heb ik het nog wel gevoeld en had ik moeite met schakelen”, vertelt Spierings. “Ik ben aan het wiel van Edwin Straver gaan zitten. Die weet het wel: het is zijn tweede Dakar. Toen ik weer een beetje in het ritme was gekomen, ben ik gaan versnellen.”

De zevende etappe stond te boek als een bijzonder zware. In de beschrijving had de organisatie met een overvloed aan uitroeptekens gewaarschuwd dat er zeker mensen in de duinen zouden moeten overnachten. “Als dit zo’n zware moest zijn, viel het wel mee”, vindt Spierings. “Het was veel zand, er waren veel duinen, maar niet overdreven moeilijk. Wat het lastig maakte, was een zandstorm, maar ook daar ben ik goed doorheen gekomen.” In het klassement staat Spierings ondertussen op de 35ste plaats.

0

Start typing and press Enter to search