Paul Spierings heeft een superdag in de duinen

“Dat we hier nou acht dagen op hebben moeten wachten.” Lyrisch was Paul Spierings over de achtste etappe van de Dakar Rally, een proef van 360 km terug naar Pisco. “Dit was echt zo vet. 200 km dikke duinen en het liep geweldig.” Spierings volbracht de etappe met de 31ste tijd en was opnieuw als eerste Nederlander aan de finish.

Slechts één klein minpuntje kon Spierings ontdekken aan de dag en dat was dat hij 10 km voor de finish even moest zoeken naar een zogenaamd hidden waypoint. “Dat viel me tegen van mezelf.”

In de beginfase van de wedstrijd hadden de motorrijders in de bergen veel last van mist en feshfesh. Spierings besloot het daar even rustig aan te doen. “Er kwamen wat jongens voorbij, maar die heb ik laten gaan. Of ze zijn gewoon echt sneller, of ik zie ze later wel liggen.” Na de mist kwamen de duinen. “Zo ontzettend mooi. Echt prachtig. Dit had ik wel acht dagen gewild, in plaats van paden met stenen waarop je je gezicht kapot valt.”

Spierings reed een groot deel van de dag in een groepje van een man of vijf, zes, die meer ervaring hadden dan hij. Hij leerde er veel van. “Ik heb eerst eens gekeken hoe zij dat doen en daarna heb ik een versnelling opgeschakeld. Toen ging het eigenlijk nog veel beter en makkelijker. Ik heb nog niet vaak zó lekker gereden.”

Met nog twee dagen te gaan is Spierings aan het aftellen. De finish komt nu wel heel dichtbij. Voor het zover is, staat er nog wel 400 km wedstrijd op het menu. “Eigenlijk ben ik al aan het aftellen sinds ik ben gevallen. Dat was zo’n moment dat het afgelopen had kunnen zijn. Ik ben blij dat het niet is gebeurd, want dan had ik deze dag gemist.”

0

Start typing and press Enter to search