Paul Spierings handhaaft zich op een derde plaats in de Marokko Dessert Challenge

Paul Spierings van Dakarteam Spierings blijft het goed doen in de Marokko Dessert Challenge. Op een derde plaats begint hij aan de slotfase van de rally. De door Aelbers personeel ondersteunde rijder heeft zeer bekeken gereden en maar weinig grote fouten gemaakt. Wanneer alles volgens plan verloopt zou hij deze rally weleens in de top drie af kunnen sluiten.

In de vierde etappe verloor de rijder uit St. Michielsgestel veel tijd op de twee leiders. Na bijna 6,5 uur op de motor, waarin hij 390 kilometer had afgelegd, wist hij wel de derde plaats in het klassement te behouden. In de vijfde etappe herstelde Spierings zich goed. Het was een super mooie etappe met veel zachte duinen. Dit is iets wat Paul goed ligt en hierin wist hij op twintig minuten van de koplopers als derde over de finish te komen. In de zesde etappe handhaafde Spierings zich goed en wist opnieuw als derde te finishen.

Momenteel heeft hij al meer dan 31 uur op de motor gezeten en begint op een derde plaats in de tussenstand aan de slotfase van de rally. Vandaag staat de laatste dag met duinen op het programma. We starten met de noord-zuid doorsteek van Marokko’s hoogste duinenzee, Erg Chebbi, gevolgd door een tweede duinenreeks van Erg Znaigui. Vanaf hier veranderen we onze “cap-koers” en via een mix van zanderige oueds en snelle pistes rijden we noordwaarts. Op het menu staan de vlaktes van Hamada en een klein stukje van het Rekkam-plateau. Met technische tracks in de morgen en navigatie en driften in de namiddag.

Wanneer er nieuws is over Paul vanuit Marokko zulen we u op de hoogte stellen!

0

Start typing and press Enter to search