Leerzame dag voor Paul Spierings in 1000 Dunas Raid

In de special van woensdag heeft Paul Spierings van Dakarteam Spierings weer enorm veel geleerd in de 1000 Dunas Raid. In het eerste gedeelte moest er 150 kilometer door de duinen worden gereden. ‘’Na 110 kilometer kwamen we langs het bivak maar ik had nog maar weinig benzine over. Gelukkig kon ik gaan tanken zodat ik mijn weg kon vervolgen,’’ vertelt Paul.

De 1000 Dunas Raid is voor Spierings een mooie training. Hij ziet deze wedstrijd ook niet als een wedstrijd maar vooral om veel ervaring op te doen. Het belangrijkste is om alle waypoints hier te vinden en dat is door het moeilijke navigeren niet altijd makkelijk. Toch geniet de rijder uit St. Michielsgestel hier met volle teugen van en is zich klaar aan het stomen voor de Dakar Rally.

Ook in de tweede special over 150 kilometer ging het goed met Paul. ‘’Joan Pedrero ging als eerste van start en had een voorsprong van drie minuten op mij. In de duinen wist ik het gat binnen 25 minuten dicht te rijden en wist ik de koppositie over te nemen. Op de snelle paden met stenen heb ik gas teruggenomen. Ook hier moest er op kap gereden worden en was er veel off piste. Ik heb enorm veel geleerd en zwaar genoten. De 1000 Dunas Raid is echt een aanrader voor iedereen die wil navigeren.’’

0

Start typing and press Enter to search