Paul Spierings sluit 1000 Dunas Raid af op een goede vierde plaats

Paul Spierings van Dakarteam Spierings is in de 1000 Dunas Raid op een vierde plaats geeindigd. De rijder uit St. Michielsgestel liep in het begin van de week een achterstand op toen hij een steen raakte waarbij zijn band er vanaf liep en dit heeft hem uiteindelijk de tweede plaats op het podium gekost.

Wel heeft Spierings enorm veel geleerd in deze rally en kan dit als een goede training zien in de aanloop op de Dakar Rally. ‘’Ik heb zoveel geleerd. Het fijne van hier is dat je de tijd hebt wanneer je iets niet snapt. Je kunt dan even stoppen en logisch nadenken en dan valt het kwartje meestal wel. Ook is het hier heel mooi dat je drie verschillende niveaus hebt op het gebied van roadbook rijden waardoor het allemaal heel leerzaam is,’’ vertelt Paul.

Voor Spierings was het voor aanvang van de rally afwachten hoe het zou gaan in verband met een eerder dit jaar opgelopen blessure. ‘’Ik heb tijdens een supermoto wedstrijd een schouderblessure opgelopen. Hierdoor heb ik nog niet veel met de motor kunnen trainen. Toch houdt de schouder zich goed, uiteraard is hij wel wat beurs maar het is hier allemaal goed gegaan in deze intensieve week want de elite rijders werden hier echt afgemarteld.’’

In de komende weken zal Paul zijn voorbereiding op de Dakar Rally verder zetten en zal op zaterdag 23 novemberaanwezig zijn op de Preproloog in Eersel.

0

Start typing and press Enter to search