Dakar Rally 2020 gaat nu echt beginnen voor Paul Spierings

Voor Paul Spierings van Dakarteam Spierings gaat de Dakar Rally 2020 vandaag echt beginnen. Na alle trainingsuren en het vele voorbereidende werk, komt vandaag eindelijk het moment dat hij het podium op mag en dat hij aan zijn tweede Dakar Rally uit zijn carrière kan beginnen.

Op vrijdag stond de administratieve en technische keuring op het programma. Paul deed er zo’n twee uur over om alle stempels te verzamelen en het papierwerk in orde te maken. Daarnaast werd de motor uitvoerig gecontroleerd en ook hierbij ondervond Spierings geen problemen.

‘’Na de keuring moesten we door de stad terug rijden naar het parc ferme. We hadden hier een uur de tijd voor maar omdat er al zoveel mensen zijn, was het bijzonder druk op de weg. Morgen hebben we met het team nog een briefing en dan gaat alles beginnen. De shakedown is goed verlopen en ik ben er klaar voor,’’ vertelt Paul.

Morgen staat de podiumceremonie op het programma en op maandag gaat de rally van start met de eerste etappe. De rijders zullen om 04:15 uur vertrekken voor een dag van meer dan 700 kilometer. Van deze 700 kilometer is 299 kilometer special stage in twee gedeeltes verdeeld en hebben de rijders 432 kilometer aan verbindingsroute.

Op de volgende link kunt u de eerste video van Paul bekijken die door Rally Maniacs is opgenomen tijdens de keuring:  https://www.facebook.com/dakarteamspierings/videos/448573599143477/

0

Start typing and press Enter to search