Paul Spierings neemt gas terug in negende etappe Dakar Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft in de negende etappe van de Dakar Rally  gas teruggenomen. “Na een verbindingsroute van 4 uur, begon de special stage in de grote stenen. Ik kon maar niet in mijn ritme komen waardoor ik heb besloten om gas terug te nemen,” vertelt Paul.

Na 185 kilometer was er een tankstop. Hier kwam Paul aan op een veertigste plaats. Het resterende deel van de etappe bestond uit zandvlaktes. “Vanaf dat moment kon ik het tempo weer opvoeren. Ik reed terug naar een 32ste plaats en ben zonder problemen binnen gekomen. Nog drie dagen te gaan met hopelijk zand.”

Na negen etappes bezet Paul de zesentwintigste in het klassement. Morgen staat de etappe van Haradh naar Shubaytah op het programma met een verbindingsroute van 74 kilometer en een special stage van 534 kilometer.

0

Start typing and press Enter to search