Paul Spierings wint special stage tijdens eerste etappe Breslau Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft een positieve start gemaakt in de Breslau Rally. Spierings wist na een navigatiefout vijfde te worden in de eerste special stage maar wist de tweede winnend af te sluiten.

De eerste proef ging over 73 kilometer maar deze was behoorlijk verraderlijk door het hoge gras en de vele begroeiing. ‘’Normaal is de Breslau Rally altijd eerder in het jaar maar door het corona virus was dit niet mogelijk waardoor deze naar later in het jaar is verplaatst. Het roadbook rijden was vandaag lastig omdat sommige dingen wel klopten maar ook weer dingen niet. Ook waren de paden slecht zichtbaar maar ik heb bekeken gereden en genoten van het feit dat we weer op de motor zitten,’’ vertelt Paul.

Omdat Paul in de eerste special stage een navigatiefout maakte, moest hij zeven kilometer terug rijden en verloor hierbij kostbare tijd. ‘’Er lagen twee paden dicht bij elkaar maar omdat hier een waypoint lag, was het belangrijk om terug te gaan.’’ Spierings sloot de eerste special stage af als vijfde en keek vol enthousiasme uit naar de tweede special stage, die over 52 kilometer ging.

In de tweede special reden de motoren na de buggies en de auto’s, wat ervoor zorgde dat het net een crossbaan was. Wel lagen er heel veel boomwortels waarop het voor Spierings nog even mis ging en hij zo’n anderhalve minuut verloor. Ondanks dit herstelde hij zich goed en wist de special stage winnend af te sluiten. Daarnaast staat Paul aan het einde van de etappe op een tweede plaats in het klassement.

‘’Ik heb lekker gereden vandaag en de motor is perfect voor elkaar. Ik ben de medewerkers zeer dankbaar voor het feit dat ze de motor zo goed op punt hebben gezet. Wat is het toch fijn dat we weer kunnen rijden na de moeilijke corona periode. Ook de schouder voelt goed aan en ik heb er momenteel helemaal geen last meer van. Ik hoop dat dit zo blijft en dat we de rally op sterke wijze af kunnen sluiten.’’

Daguitslag Etappe 1 Breslau Rally:
1 Andrius Liskus 2:15:33
2 Paul Spierings 2:16:15
3 Rob van Vegchel 2:18:21
4 Tiziano Interno 2:20:23
5 Frank Modl 2:20:37

0

Start typing and press Enter to search