Paul Spierings wint beide specials in tweede etappe Breslau Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft een goede tweede etappe van de Breslau Rally in Polen gekend. Spierings wist beide special stages als winnaar af te sluiten en begint het ritme van het rally rijden weer terug te krijgen.

Nadat Paul de eerste etappe op een tweede plaats af had weten te sluiten, kreeg hij vanochtend voor de start een penalty van 12 minuten. Dit had tot gevolg dat hij niet vanaf de eerste startrij van start ging maar als twaalfde moest starten.

‘’Ondanks deze tegenslag heb ik vandaag lekker gereden,’’ vertelde Spierings na afloop. ‘’Wel ben ik een keer verkeerd gereden omdat het hier vanwege het hoge gras heel moeilijk is met het navigeren. Ik begin weer lekker in mijn ritme te komen en ik heb beide special stages als snelste af weten te sluiten.’’

Of deze overwinning blijft staan is even afwachten omdat Paul in een gedeelte waar je hoofdzakelijk 80 kilometer per uur mocht rijden te hard heeft gereden in het gedeelte waar je 50 kilometer per uur mocht.

‘’Bij het maken van het roadbook heb ik dit over het hoofd gezien. Dat is echt een beginnersfout en dat mag niet gebeuren. Ik ga nu het roadbook klaar maken voor morgen en mijn schoonvader is de motor op punt aan het zetten voor de derde etappe.’’

Op donderdag staat de derde etappe van de Breslau Rally op het programma voor Paul.

0

Start typing and press Enter to search