Paul Spierings pakt de winst in vierde etappe van de Breslau Rally en maakt belangrijke tijd goed

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft vandaag de vierde etappe van de Breslau Rally weten te winnen. Spierings maakte met deze overwinning belangrijke tijd goed op de concurrentie en ligt goed op koers om een podiumplaats te pakken.

Nadat de nachtetappe slecht was verlopen voor Paul waarbij hij mede door een valpartij kostbare tijd op de concurrentie heeft verloren, begon hij vandaag zeer gemotiveerd aan de vierde etappe.

De eerste special stage, die zo’n 117 kilometer lang was, was vergelijkbaar met de Oirschotse heide in Nederland. ‘’Er lage hele diepe gaten en het leek net een Nederlandse crossproef. Hier voelde ik me natuurlijk thuis en heb daarom een hoog tempo ingezet om tijd goed te maken op de concurrentie. Dit lukte want ik wist de special stage te winnen met een voorsprong van meer dan 10 minuten op de tweede man,’’ vertelt Paul.

Ook de tweede special stage verliep lekker. Wel was het navigeren moeilijk vandaag maar Paul sloeg zich hier goed doorheen en wist de tweede special stage op een tweede plaats af te sluiten, wat ruim voldoende was voor de etappe zege.

‘’Het was opnieuw een hele mooie dag vandaag. Morgen gaan we er nog een keer tegenaan en dan hopen we aan het einde van de dag plaats te mogen nemen op het podium.’’

Daguitslag vierde etappe Breslau Rally:
1 Paul Spierings 1:41:50
2 Tiziano Interno 1:52:11
3 Andrius Liskus 1:56:14
4 Frank Modl 2:04:42
5 Matthew Gird 2:07:33

0

Start typing and press Enter to search