Paul Spierings wint eindklassement Breslau Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft de Breslau Rally in Polen winnend af weten te sluiten. Spierings begon aan de dag met een achterstand van 2 minuten op de kopman en was vastbesloten om deze achterstand in de laatste etappe weg te werken.

‘’De dag begon goed want na 10 kilometer kreeg ik hem al in het vizier. Ik ben hem voorbij gereden en heb vervolgens een hoog tempo aangehouden. Vervolgens heb ik het roadbook gevolgd en alles leek te kloppen totdat ik bij een punt kwam waar een kilometer verschil was maar dit punt kwam tevens na een wijziging in het roadbook. Ik heb hier even lopen zoeken en heb hier tussen de vijf en tien minuten verloren omdat ik zo’n zeven kilometer extra heb gereden,’’ vertelt Paul.

Spierings sloot de special stage af als vierde en dit was voldoende om de eindzege in de rally te pakken. ‘’Alles liep lekker vandaag maar wel had ik problemen met het roadbook. Bij mijn valpartij van gisteren, is het roadbook krom geraakt en dit had tot gevolg dat hij op de helft van vandaag niet meer rond draaide. Ik heb de tweede helft van de etappe gas terug genomen omdat ik het roadbook met de hand moest door draaien.’

Ondanks het probleem met het roadbook heeft Paul de rally naar tevredenheid afgesloten. ‘’Ik heb in drie jaar tijd 25 rally wedstrijden gereden en ze allemaal weten te finishen. Ik wil Aelbers personeel, JC Straaltechniek, YSS Suspension, Patrick van Cars and Bikes, Timmermans gereedschapmakerij, Hastenberg Racing en Laurense Motors bedanken. Daarnaast wil ik Jan Pieter van der Stel, sponsor van mij, feliciteren met het uitrijden van zijn allereerste rally en ik wil mijn schoonvader Jo Braam bedanken voor al het goede werk dat hij deze week aan mijn motor heeft gedaan.’’

In de komende periode zal Paul samen met zijn team de puntjes op de i gaan zetten en zich volop voor gaan bereiden op de Dakar Rally van 2021.

0

Start typing and press Enter to search