Uitgebreid dankwoord van Paul Spierings aan Aelbers Flexibel Personeel

Drie jaar leven als een prof met daarin twee Dakarstarts en zelfs twee keer de finish gehaald als beste Nederlander met in 2019 een zesentwintigste plaats en in 2020 een vijfentwintigste plaats.

In december 2016 werd ik Nederlands kampioen enduro bij de nationalen. Op 5 december kreeg ik om 07:00 uur in de ochtend een film toe gestuurd van de kampioensrit. Deze draaide ik af op mijn mobiel op het werk waarbij er een paar werknemers vol bewondering meekeken. Op het einde van de film deed ik mijn helm af en kreeg ik meteen te horen: ‘’Wat doe jij hier? Jij moet Dakar gaan rijden man.’’ Met mijn nuchtere Brabantse babbel zij ik. ‘’Witte gij wa dat kost?’’ Uit de andere hoek hoorde ik. ‘’Gij moet mijn baas bellen, die vind dat echt mooi.’’ Ik zei:’’Als jij hem belt, mag je mee.’’ ‘’Oké,’’ zei Piet ‘’maar ik hoef niet mee.’’

Na 15 minuten kwam hij heel serieus terug en zei: ‘’Hier heb je zijn nummer, bel hem maar.’’ Ik gaf als antwoord: ‘’Het komt wel, ik ben druk en we moeten beginnen.’’ Om 11 uur ging ik koffie zetten en kwam ik Piet tegen en die zei: ’’Als je niet belt, rijd je nooit geen Dakar.’’ Ik belde op en ik hoorde met een vreemde stem: ‘’Volgens mij wil jij geen Dakar rijden.’’ Ik zei: ‘’Heel graag maar weet u wat het kost?’’ Als antwoord kreeg ik morgen om 09.15 uur bij mij op kantoor (Aelbers personeel in Doetinchem). Hier begon mijn droom!

Ik had een super goede voorbereiding met een wedstrijd om het wereldkampioenschap in Abu Dhabi, Hellas rally, 2x Serres rally, een compleet Portugees kampioenschap, 8 weken training bij Wim motors in Portugal, Marokko Desert challenge en het wereldkampioenschap Marokko.

Vervolgens heb ik twee keer de Dakar Rally gereden. Als ik het zelf terug lees, sta ik versteld. Ben ik hier allemaal geweest? Ik heb dit niet alleen te danken aan Aelbers personeel. Denk is na over al mijn andere sponsoren. Maar de belangrijkste persoon is nog altijd mijn vrouw Sheren, waar ik deze maand 5 jaar mee getrouwd ben en drie schatten van kinderen mee heb. Jij liet me al deze weken alleen gaan. Ik geloof niet dat andere het voor elkaar zouden krijgen.

Even terug naar mijn dankwoord aan Aelbers. Buiten goede tijden zitten er ook regelmatig slechte tijden. Geld verlies, bezuinigingen om voor slechte tijden iets te bewaren. Dan houd sponsoring als eerste op. Dat is logisch natuurlijk. Ik ben zo blij dat ik het telefoontje op 5 december 2016 gedaan heb. Ik wil jullie hartelijk danken voor de mooie jaren. We hebben vanaf beide kanten genoten.

Met dit dankwoord wil ik niet zeggen dat jullie mij nooit meer zien in Dakar. Mijn overige trouwe sponsoren helpen mij super goed maar ik mis nog een klein stukje voor onder andere de motor en televisie zendtijd. Ik ontvang u met open armen, groot of klein, u mag er bij zijn. Neem bij interesse contact op met ons op.

Aelbers Personeel (Michaël) bedankt voor alles!

Dakarteam Spierings
E-mail:Sponsoring@mxps.nl
Mobiel:0031(0)6-27621478

0

Start typing and press Enter to search