Paul Spierings houdt goed gevoel over aan shakedown voor Dakar Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft aan de shakedown voor de Dakar Rally een goed gevoel overgehouden. Tijdens de shakedown kan het materiaal voor de laatste keer getest worden en heeft Paul het materiaal op punt gezet zodat hij op zaterdag met een goed gevoel van start kan gaan in de Proloog.

‘’Ik ben op donderdagochtend al vroeg naar het bivak gegaan om de motor klaar te maken, alles naar mijn zin af te stellen en de motor te voorzien van stickers. Daarna hebben we de shakedown gehad waarbij ik de laatste kleine aanpassingen aan de motor heb doorgevoerd waaronder de hoogte van de hendels. Ook heb ik de speling van gashandvat iets veranderd. Aan de vering van YSS Racing Europe heb ik niets veranderd. De afstelling van vorig jaar was perfect en daarmee wil ik starten in de rally,’’ vertelt Paul.

Vandaag staat voor Spierings de administratieve keuring op het programma waarbij de laatste stempels opgehaald dienen te worden. Daarna zal er een bespreking met het team zijn om het plan van aanpak door te nemen. De doelstelling is en blijft hetzelfde als andere jaren, de finish halen!

Op zaterdag 2 januari gaat de Dakar Rally dan echt beginnen met een korte special stage over slechts 11 kilometer. De uitslag hiervan bepaald de startopstelling van de eerste etappe op zondag!

0

Start typing and press Enter to search