Paul Spierings maakt bekeken start in de Dakar Rally

Paul Spierings van Dakarteam Spierings heeft een bekeken proloog van de Dakar Rally gereden. De Proloog was slechts 11 kilometer lang en wordt gebruikt voor de startopstelling van de eerste etappe. De rijder uit St. Michielsgestel zette een 37ste tijd op de klok en maakte hiermee een goed begin van zijn derde Dakar Rally.

‘’De Proloog was mooi en snel maar wel moeilijk navigeren. Ik had wel een paar spoortjes waar ik naar kon kijken maar hier had ik weinig aan. Ik heb besloten om op safe te rijden en niet op de eerste dag al helemaal voluit te gaan. We hebben de afgelopen dagen natuurlijk een beetje in quarantaine gezeten in het bivak. Het is eigenlijk een beetje van niets doen naar volgas gaan op de motor. De kop is eraf en morgen gaat de rally pas echt beginnen,’’ vertelt Paul.

Op zondag staat de eerste etappe van de rally op het programma, welke loopt van Jeddah naar Bisha met een special stage van 277 kilometer en een verbindingsroute van 345 kilometer.

Uitslag Proloog Dakar Rally:
1    001 – RICKY BRABEC (USA)
2    088 – JOAN BARREDA BORT (ESP)
3    021 – DANIEL SANDERS (AUS)
4    018 – ROSS BRANCH (BWA)
5    024 – SEBASTIAN BÜHLER (DEU)
6    007 – ANDREW SHORT (USA)
7    047 – KEVIN BENAVIDES (ARG)
8    002 – PABLO QUINTANILLA (CHL)
9    003 – TOBY PRICE (AUS)
10    068 – JAMIE MCCANNEY (GBR)
37    025 – PAUL SPIERINGS (NLD)

0

Start typing and press Enter to search