Dakarteam Spierings brengt moeilijke tweede dag Breslau Rally tot een goed einde in de nacht etappe

Dakarteam Spierings heeft een moeilijke tweede dag in de Breslau Rally uiteindelijk tot een positief einde weten te brengen. Tijdens de twee stages die op dinsdag op het programma stonden, kende het team problemen met de buggy. Verschillende keren kregen ze met een storing af te rekenen waarbij de buggy in de noodloop schoot. Het team heeft alles geprobeerd om het probleem te verhelpen maar moest uiteindelijk door een elektronisch probleem de stages verlaten!

Door vakkundig sleutelwerk kon het probleem voor de nacht etappe verholpen worden. Met frisse moed gingen Paul en Jan Pieter als 134ste van start. De proef over 75 kilometer verliep super en het duo heeft deze foutloos gereden. ‘’Na twee uur rijden hebben we zelfs rijders uit de top 20 ingehaald. Helaas werd het laatste gedeelte van de etappe afgelast omdat veel mensen vast zaten maar we zijn super tevreden over hoe het is verlopen,’’ vertelt Paul!

In de nacht etappe wisten Paul en Jan Pieter op een negende plaats over de finish te komen en dit is een zeer knappe prestatie in hun eerste rally in de buggy!

Ondanks dat het team een goed resultaat neer had weten te zetten, had Paul wel zijn hand flink bezeerd. Bij het opstaan vanochtend kon hij niets en moest van de medical crew naar het ziekenhuis maar Paul besloot om dit niet te doen en toch van start te gaan!

Ze mochten als derde starten en in een proef over 82 kilometer wisten ze na 50 kilometer de leiding in handen te nemen. ‘’Het rijden ging zo ontzettend goed maar deze snelheid waren we niet gewend. We gingen zo hard waardoor we ongeveer 8 tot 10 minuten aan zoeken waren. De buggy is 100% en we hebben echt genoten. Op naar morgen. Iedereen super bedankt en in het bijzonder de monteurs,’’ vertelt Paul.

0

Start typing and press Enter to search