Een nieuw avontuur voor Dakarteam Spierings

Na drie succesvolle edities op de motor gaat Paul Spierings tijdens de 2022 editie van de Dakar Rally een nieuw avontuur aan. Spierings stapt namelijk over van twee naar vier wielen en zal met een Can-am Southracing Buggy aan de start komen in de Dakar Rally.

Deze omschakeling heeft flink wat voeten in aarde gehad. Bij de motoren wist hij de weg maar in deze andere tak van motorsport moest de juiste weg nog gevonden worden. Door de juiste mensen om zich heen te verzamelen en met behulp van belangrijke sponsors is Spierings erin geslaagd om er een sterke basis neer te zetten zodat hij begin januari met een goed gevoel kan starten in zijn vierde optreden in de Dakar Rally.

‘’Met de buggy gaan betekent dat alles anders is en we alles opnieuw moesten gaan regelen. Dit is gelukt en met behulp van belangrijke sponsors en hoofdsponsors MPM Olie, Era, Optimal en Louwman Bedrijfswagens kunnen we met een gerust gevoel aan de laatste weken voor de start van de rally beginnen. Nog even de puntjes op de i en dan zijn we er klaar voor! Ik heb een goed team van mensen om mij heen zodat ik het helemaal zie zitten. Ik heb veel vertrouwen in Patrick Spierings en Ian van Drunen die zorgen dat alles aan de buggy in orde is. Dick van Culenborg zorgt ervoor dat de Toyota Hilux van bivak naar bivak gaat en heeft hiermee net als Patrick en Ian een zeer verantwoordelijke taak. En er is natuurlijk iemand die mij over de route en stages moet navigeren en dat is Jan Pieter van de Stelt. Ik heb veel vertrouwen in Jan Pieter en in de voorgaande rallies die we samen hebben gedaan, hebben we onze vaardigheden steeds verder uit weten te bouwen. Kortom, ik heb er zin in en zie het nieuwe avontuur met vertrouwen tegemoet.’’

De Dakar Rally gaat op 1 januari van start waardoor Dakarteam Spierings nu nog vijf weken heeft om op scherp te staan voor de start van de rally.

0

Start typing and press Enter to search